Sekanci za dimljenje Rosmarino: »Pravi ameriški BBQ okus!«
- 10. 06. 2019
Dimljenje na žaru s sekanci je odlična popestritev piknik sezone, ko iščemo nove načine za pripravo vseh vrst jedi z žara in pričakujemo nova doživetja v letošnji piknik sezoni.
Zato smo v mesecu maju obogatili Vitapurjevo žar ponudbo s sekanci za dimljenje Rosmarino v kar petih okusih in izžrebanim srečnežem na družbenem omrežju Facebook omogočili, da jih preizkusijo.
V ponudbi 5 arom sekancev za dimljenje
Testerji sekancev so lahko izbirali med petimi zanimivi okusi, ki izboljšajo okus jedi iz žara, saj jim dodajo bogatejši okus s specifiko izbrane vrste lesa.
- Sekanci za dimljenje češnja: imajo sladkast okus in so primerni za vse vrste mesa.
- Sekanci za dimljenje jabolko: imajo sladkast okus in so primerni za perutnino, ribe, svinjino, jagnjetino, govedino, tudi za zelenjavo in morsko hrano.
- Sekanci za dimljenje hrast: imajo močnejši okus in so primerni vse vrste mesa.
- Sekanci za dimljenje akacija: imajo močnejši okus in so še posebej primerni za rdeče in temno meso.
- Sekanci za dimljenje oreh: imajo močan in rahlo zagrenjen okus in so še posebej primerni za rdeče in pripravljeno meso. Sekanci oreha se odlično obnesejo v kombinaciji z drugimi okusi, da ustvarite milejši okus.
V testiranju so sodelovale tudi osebe s predhodnimi izkušnjami z dimljenjem in pohvalile kakovost arome sekancev za dimljenje Rosmarino. Sekanci po njihovem mnenju na dimljenem mesu pustijo pravi BBQ okus, ki ga opisujejo kot odličen, zanimiv in okusen. Tisti, ki so se se z dimljenjem srečali prvič, pa so dodali, da je okus »malo drugačen, neznan, prijeten«.
Kako uporabiti sekance za dimljenje Rosmarino?
Da boste dosegli želene intenzivnosti aromatičnosti mesa na žaru, preverite, kakšen postopek za uporabo sekancev za dimljenje priporčajo naši preizkuševalci.
Nasvet za dolgotrajno dimljenje:
»Najprej sem jih namočil v vodo (cca 1h). Za daljše dimljenje sem jih zavil v alu folijo in položil na žerjavico, za krajše dimljenje pa kar stresel sekance direktno nanjo.«
Nasvet za kratkotrajno dimljenje:
»Poškropila sem jih z vodo, da so postali malo vlažni in jih dala na žareče oglje, da se je pričelo dimiti.«
Nasvet za količino sekancev na pripravljen obrok:
»Sekance sem namakal 30 min in jih dal direkt na oglje, uporabil pa sem eno pest sekancev.«
S sekanci za dimljenje lahko tudi vi izboljšate svoj okus mesa z žara!
Sekanci za dimljenje Rosmarino so trenutno na voljo v ponudbi 4+1 GRATIS, zato izkoristite odlično ponudbo in se pripravite na vrhunska piknik doživetja v letošnjem poletju!