Velika noč za sladkosnede: Recept za mafine z banano in karamelo

  • 18. 04. 2019
Velika noč za sladkosnede: Recept za mafine z banano in karamelo

Velika noč je še eden od lepih družinskih praznikov, ko se srečamo s sorodniki in prijatelji, si izmenjamo pirhe in pojemo kos potice s šunko in hrenom.

Tradicija velike noči je povezana s praznikom Jezusovega vstajenja od mrtvih, a podobno kot pri božiču in vseh svetih, tudi velika noč navade prevzema iz poganskih običajev. Poleg tega korenine velike noči najdemo tudi v judovskih, pa tudi v poganskih praznikih, ko po dolgi zimi in mrazu rastlinstvo pokuka na plan in narava ponovno oživi.

A kar je najbolj pomembno je praznovanje veselja in upanja v krogu najbližjih. In če jim želite ponuditi nekaj res dobrega in enostavnega, potem preizkusite spodnji recept. Še posebej je primeren za vse, ki imate doma izbirčneže, ki ne marajo potice (tudi taki se najdejo!).

Sestavine za velikonočne mafine:

  • 2 lončka moke
  • 1 lonček sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 1 lonček jogurta
  • 2 jajci
  • 0,5 lončka olivnega olja
  • 1 banana (narezana na koščke)
  • Koščki karamelnih bombonov
  • Za krašenje: bela čokolada, sladka smetana, sladkorna pena in čokoladna jajčka

V večji posodi zmešajte suhe sestavine 2 lončka moke, 1 lonček sladkorja, vanilijev sladkor in pecilni prašek. Če želite, da se res lepo povežejo med seboj, jih presejte. S tem dosežete, da bo testo lepo vzhajalo in bo bolj rahlo.

Dodajte mokre sestavine 1 lonček jogurta, 2 jajci in 0,5 lončka olivnega olja in zmešajte v gladko zmes. Nato s kuhalnico nežno vmešajte 1 na koščke narezano banano.

Približno do polovice napolnite pekač za mufffine Rosmarino in v vsak muffin položite košček karamelinega bombona. Pecite 20 minut na 180 stopinj Celzija.

Počakajte, da se muffini ohladijo. Na vodni kopeli stopite belo čokolado, ki ji dodate nekoliko segrete sladke smetane. Muffine okrasite z belo čokoladno kremo, sladkorno peno in čokoladnimi jajčki.

Velikonočne sladice: mafini z banano in karamelo


Urška Fartelj 220 stopinj poševno

Recept za velikonočne mafine z bananami in karamelo je za vas pripravila:

Urška Fartelj

Mama, blogerka in kulinarična pustolovka na 220 stopinj poševno.

Deli objavo: